Συνεντεύξεις

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συνεντεύξεις

Συνεντεύξεις

 

Συνεντεύξεις  

Home

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Home

Contact

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Contact

Σύνδεσμοι

No Comments

Διάφοροι σχετικοί σύνδεσμοι

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διάφοροι σχετικοί σύνδεσμοι   American Diabetes Association   European Association for the study of Diabetes   Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία   Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος   Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας   Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού        

Χάρτης

No Comments

Χάρτης


Χάρτης

Ιατρικά Θέματα

No Comments

Ιατρικά Θέματα2619A84A521C3F2D37D7A6

 

10 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΜΥΘΟΣ 1: ο διαβήτης δεν είναι σοβαρή νόσος

Στην πραγματικότητα ο διαβήτης προκαλεί περισσότερους θανάτους ετησίως σε σύγκριση με το άθροισμα των θανάτων από καρκίνο του μαστού και AIDS. Τα 2/3 των διαβητικών πεθαίνουν από καρδιακό επεισόδιο ή εγκεφαλικό

ΜΥΘΟΣ 2 : Οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι αναπόφευκτα θα αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2

Το αυξημένο σωματικό βάρος αποτελεί παράγοντα κινδύνου για ανάπτυξη σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και σαφώς επιδρούν και άλλοι παράγοντες κινδύνου. Τέτοιοι παράγοντες είναι το οικογενειακό ιστορικό, η ηλικία, η εθνικότητα κτλ. Πολλοί άνθρωποι, αν και έχουν αυξημένο σωματικό βάρος, δεν θα αναπτύξουν ποτέ διαβήτη, ενώ συχνά συμβαίνει πολλοί διαβητικοί να έχουν κανονικό βάρος ή να είναι ελαφρώς μόνο υπέρβαροι

ΜΥΘΟΣ 3 : Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης προκαλεί διαβήτη

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η σύγχυση αυτή μπορεί να δημιουργείται από το προσωνύμιο του διαβήτη ως «σακχαρώδους», το οποίο με τη σειρά του αντικατοπτρίζει το αυξημένο σάκχαρο αίματος που παρατηρείται στους διαβητικούς. Τα πραγματικά αίτια του διαβήτη είναι διαφορετικά, αν και όχι πάντα απολύτως διευκρινισμένα.

Για παράδειγμα, ο διαβήτης τύπου 2 οφείλεται συχνά σε γενετικούς παράγοντες και συνδέεται με συγκεκριμένα μοντέλα διαβίωσης (π.χ. καθιστική ζωή με ελάχιστη σωματική δραστηριότητα). Καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2, είναι προφανές ότι η αυξημένη πρόσληψη θερμίδων είναι βλαπτική ανεξαρτήτως της πηγής προέλευσης τους (δηλ. μετρά ο αριθμός των καταναλισκόμενων θερμίδων κι όχι αν αυτές προέρχονται από ζάχαρη ή λίπος)

ΜΥΘΟΣ 4: Οι διαβητικοί πρέπει να τρώνε ειδικές «τροφές για διαβητικούς»

Η διατροφή του διαβητικού στην πραγματικότητα αντιστοιχεί στο πρότυπο υγιεινής διατροφής που πρέπει να ακολουθούν ακόμα και οι υγιείς . Πρόκειται για τη γνωστή μας «μεσογειακή διατροφή», που έχει παραγκωνιστεί τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας, ενώ τυγχάνει ευρείας αποδοχής στο εξωτερικό. Έτσι, η υγιεινή διατροφή χαρακτηρίζεται από περιορισμό του λίπους (ιδίως του λίπους ζωικής προέλευσης), μετριασμό της κατανάλωσης αλατιού και ζάχαρης και άφθονη πρόσληψη φρούτων, λαχανικών και τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες. Οι «τροφές για διαβητικούς» δεν προσφέρουν κάποιο ειδικό όφελος, ενώ είναι και πιο ακριβές!

 

ΜΥΘΟΣ 5: Αφού τα φρούτα είναι υγιεινά, μπορώ να τρώω όσα θέλω!

Σίγουρα τα φρούτα είναι υγιεινά, αφού περιέχουν άφθονες βιταμίνες, άλατα και φυτικές ίνες. Ωστόσο αρκετά από αυτά (πχ μπανάνες, σταφύλια, ροδάκινα κτλ) είναι πλούσια σε σάκχαρα, τα οποία θα πρέπει να προσμετρώνται στο ποσό των ημερησίων επιτρεπόμενων υδατανθράκων, κι όχι να καταναλώνονται αλόγιστα. Το καλύτερο είναι η εξατομίκευση της διατροφής να γίνεται υπό την επίβλεψη κάποιου ειδικού

ΜΥΘΟΣ 6: Οι διαβητικοί απαγορεύεται να φάνε γλυκά ή σοκολάτα

Στις οδηγίες προς τους διαβητικούς δεν υπάρχουν πλέον, όπως παλιότερα, απόλυτες απαγορεύσεις . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται προσοχή! Σαφώς παίζει ρόλο και η συχνότητα και η ποσότητα και το είδος των γλυκών που θα καταναλώσει ο ασθενής, όπως και το ποσό και το είδος του λίπους που περιέχεται στο γλυκό αυτό (πχ τα γλυκά του κουταλιού δεν περιέχουν λίπος, ενώ η σοκολάτα γάλακτος είναι πλούσια σε ζωικό- κορεσμένο λίπος, κάτι που απουσιάζει από τη σοκολάτα υγείας που έχει φυτικό λίπος και είναι πλούσια και σε αντιοξειδωτικά). Σε κάθε περίπτωση, το θέμα αυτό εξατομικεύεται και εντάσσεται στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός σωστού γενικότερα πλάνου διατροφής, ενώ κομβικό ρόλο διαδραματίζει και η σωματική δραστηριότητα που θα «κάψει» τις θερμίδες του γλυκίσματος

ΜΥΘΟΣ 7: Ο διαβήτης μου μεταδόθηκε από κάποιον άλλο

Ο διαβήτης δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, με τον τρόπο που είναι πχ η γρίπη! Ωστόσο μπορεί να μεταδοθεί κάποια γενετική προδιάθεση, κυρίως στον τύπο 2, από τους γονείς προς τα παιδιά, αλλά και εκεί σημαντικότατο ρόλο θα παίξει ο τρόπος ζωής (πχ παχυσαρκία, καθιστική ζωή) για το αν εκδηλωθεί τελικά ή όχι ο διαβήτης

ΜΥΘΟΣ 8: Όταν έχεις διαβήτη, κρυολογείς πιο εύκολα

Είναι γεγονός ότι διαβητικοί ανήκουν στις ομάδες του πληθυσμού που πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο, όχι διότι θα κρυολογήσουν πιο συχνά από τους υπόλοιπους, αλλά διότι με τη νόσηση από γρίπη θα απορρυθμιστεί το σάκχαρό τους αφενός και αφετέρου κινδυνεύουν να παρουσιάσουν βαρύτερες επιπλοκές σε σύγριση με τους μη διαβητικούς. Ένα άλλο εμβόλιο που πρέπει να κάνουν οι διαβητικοί, είναι αυτό του πνευμονιόκοκου, το οποίο γίνεται κάθε 5 χρόνια

 

ΜΥΘΟΣ 9: Εμφάνισα διαβήτη στην εγκυμοσύνη, αλλά μετά «μου πέρασε». Άρα δεν χρειάζεται να ξανασχοληθώ με το θέμα αυτό.

Η εμφάνιση του λεγόμενου «διαβήτη κύησης» δείχνει μια προδιάθεση επανεμφάνισης διαβήτη, είτε σε επόμενη εγκυμοσύνη (με πιθανότητες πάνω από 60%), είτε αργότερα στη διάρκεια της ζωής. Συνεπώς θα πρέπει να υπάρχει και τακτική ιατρική παρακολούθηση και αλλαγή του τρόπου ζωής (απώλεια βάρους, άσκηση)

ΜΥΘΟΣ 10: Ο Γιατρός μου είπε ότι πλέον πρέπει να ξεκινήσω ινσουλίνη. Φοβάμαι ότι η ζωή μου θα νίνει ένα μαρτύριο!

Δυστυχώς είναι πολύ διαδεδομένος ο φόβος για την ινσουλίνη, εν μέρει στηριζόμενος σε παλιές ιστορίες συγγενών που είχαν ταλαιπωρηθεί πολύ μαζί της. Όμως η τεχνολογία έχει εξελιχθεί πολύ. Έτσι δεν κυκλοφορούν πλέον ινσουλίνες ζωικής προέλευσης, αλλά μόνο ανθρώπειες, με ελάχιστες παρενέργειες. Με τις πένες ινσουλίνης που κυκλοφορούν πλέον ευρέως, η διαδικασία των ενέσεων έχει απλουστευθεί πολύ, ενώ με τη δημιουργία ινσουλινών διαφορετικής ταχύτητας δράσης καλύπτονται πλέον όλα τα μοντέλα της καθημερινής διαβίωσης των διαβητικών (πχ. σταθερές ή όχι ώρες γευμάτων, άθληση, ταξίδια κτλ). Πλέον είναι απόλυτα εφικτή η προσαρμογή του τρόπου λήψης της ινσουλίνης στους ρυθμούς της ζωής του διαβητικού, χωρίς αυτός να νιώθει οποιουδήποτε είδους αποκλεισμό και περιθωριοποίηση στις κοινωνικές του σχέσεις. Ας μην ξεχνάμε ότι με την ινσουλίνη είναι εφικτή η επιβίωση των ασθενών με διαβήτη τύπου 1, ενώ καθίσταται εφικτή η κατά το δυνατόν μακροχρόνια καλή ρύθμιση και άρα αποφυγή των επιπλοκών του διαβήτη τύπου 2, εξασφαλίζοντας την ποιότητα ζωής των ασθενών αυτών.

(Για το άνω άρθρο χρησιμοποιήθηκε ως πηγή αντίστοιχο κείμενο της Αμερικανικής Διαβητολογικής Εταιρείας)

 

 

 

 

 

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

 

 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ;

Αρτηριακή πίεση είναι η πίεση που ασκεί το αίμα στο εσωτερικό τοίχωμα των αρτηριών (αγγεία που μεταφέρουν το οξυγονωμένο αίμα από την καρδιά σε όλους τους ιστούς του σώματος), εξασφαλίζοντας έτσι τη θρέψη και καλύπτοντας τις μεταβολικές ανάγκες όλων των οργάνων του σώματος.

 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ;

Όταν η αρτηριακή πίεση είναι σταθερά αυξημένη και υπερβαίνει τα φυσιολογικά όρια, τότε μιλούμε για αρτηριακή υπέρταση.

Η πιθανότητα εμφάνισης υπέρτασης αυξάνει με την ηλικία αλλά μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε παιδιά.

 1. Η ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ;

Η αρτηριακή πίεση είναι φυσιολογικό να μεταβάλλεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και να παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με τις δραστηριότητές μας. Έτσι δεν αρκεί να βρεθεί μια φορά αυξημένη για να τεθεί η διάγνωση της αρτηριακής υπέρτασης αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν πιο πολλές μετρήσεις, η πλειονότητα των οποίων να υπερβαίνει τις τιμές που έχουν οριστεί ως φυσιολογικές .

 1. ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΣΗ ;

Συνήθως στη μεγάλη πλειοψηφία των υπερτασικών (95%) δεν ανευρίσκεται συγκεκριμένη αιτία που να προκαλεί την υπέρταση και τότε η υπέρταση χαρακτηρίζεται ως ιδιοπαθής.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποιοι παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, η κατάχρηση αλκοόλ και η μακροχρόνια πρόσληψη αυξημένης ποσότητας αλατιού που προδιαθέτουν για την εμφάνιση υπέρτασης.

Σε μικρό ποσοστό υπερτασικών (5%), η υπέρταση οφείλεται σε συγκεκριμένο παθολογικό αίτιο (χρόνια νεφροπάθεια, ορμονικές διαταραχές κ.λπ.) και τότε χαρακτηρίζεται ως δευτεροπαθής υπέρταση. Στην περίπτωση αυτή η αντιμετώπιση του αιτίου μπορεί να οδηγήσει στην υποχώρηση της υπέρτασης.

Επίσης κάποια φάρμακα μπορεί να συνεισφέρουν στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Ο γιατρός με την κλινική εξέταση του ασθενούς και τη λήψη του ιστορικού θα συστήσει τις κατάλληλες εξετάσεις, τόσο για τη διακρίβωση της ακριβούς αιτίας της υπέρτασης, αν αυτή μπορεί να καθοριστεί, όσο και για τη συνολική εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του υπερτασικού ασθενούς .

 

H υπέρταση αποτελεί παράγοντα κινδύνου για βλάβη στους νεφρούς, την καρδιά (όπως έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, αιφνίδιο θάνατο), βλάβη στις αρτηρίες (π.χ. απόφραξη στις αρτηρίες των ποδιών ή δημιουργία ανευρύσματος στην αορτή), εγκεφαλικό επεισόδιο και βλάβες στους οφθαλμούς.

 1. Η ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ;

Συνήθως η αυξημένη αρτηριακή πίεση δεν προκαλεί κάποιες εκδηλώσεις και έτσι δεν γίνεται αντιληπτή από τον ασθενή. Για το λόγο αυτό αρκετοί υπερτασικοί παραμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα αδιάγνωστοι και η πάθηση ανακαλύπτεται σε τυχαίο έλεγχο.

Τα συμπτώματα, εάν υπάρχουν, συνήθως οφείλονται σε επιπλοκές της υπέρτασης σε διάφορα όργανα του σώματος μετά από χρόνια νόσου

 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ;

Η αρτηριακή πίεση όταν μετριέται καταγράφεται με δύο αριθμούς π.χ.140/90mmHg. Ο μεγάλος αριθμός (140) αντιστοιχεί στη συστολική πίεση και είναι η πίεση που ασκείται στις αρτηρίες όταν η καρδιά συσπάται και εξωθεί το αίμα μέσω των αρτηριών σε όλο το σώμα.

Ο μικρός αριθμός (90) αντιστοιχεί στη διαστολική πίεση και είναι η πίεση εντός των αρτηριών όταν η καρδιά χαλαρώνει και γεμίζει με αίμα καθώς ετοιμάζεται για την επόμενη συστολή.

Στις μετρήσεις καταγράφεται πρώτα η συστολική και μετά η διαστολική πίεση.

Η αρτηριακή πίεση μετριέται σε χιλιοστά στήλης υδραργύρου (mmHg)

 1. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΤΟΣΟ Η ΣΥΣΤΟΛΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ ;

Τόσο η αύξηση της συστολικής όσο και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης πάνω από τα φυσιολογικά όρια αυξάνουν τον κίνδυνο για να εμφανιστούν επιπλοκές σε διάφορα όργανα και την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων καθώς αναγκάζεται η καρδιά να λειτουργεί πιο έντονα ενώ τα αγγεία χάνουν την ελαστικότητά τους και το τοίχωμά τους σκληραίνει.

Στατιστικά δεδομένα δείχνουν ότι η αυξημένη συστολική πίεση ειδικά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι πιο επικίνδυνη από τη διαστολική υπέρταση.

Σ τους ενήλικες ως φυσιολογική αρτηριακή πίεση ορίζεται όταν η συστολική είναι μικρότερη από 130mmHg και η διαστολική μικρότερη από 85mmHg.Θεωρείται ως ιδανική όταν η συστολική είναι μικρότερη από 120mmHg και η διαστολική μικρότερη από 80mmHg. Αρτηριακή πίεση 130-139mmHg για τη συστολική και 85-89mmHg για τη διαστολική χαρακτηρίζονται ως οριακή αρτηριακή πίεση και χρήζουν επανέλεγχο.

Αρτηριακή υπέρταση υπάρχει όταν η συστολική πίεση είναι ίση ή μεγαλύτερη από 140mmHg είτε η διαστολική πίεση είναι ίση ή μεγαλύτερη από 90mmHg ή όταν και οι δύο τιμές υπερβαίνουν τα αντίστοιχα για την καθεμιά όρια.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι υψηλή και η τιμή της διαστολικής πίεσης για να χαρακτηριστεί κάποιος ως υπερτασικός. Αυτή η κατάσταση, δηλ. όταν είναι αυξημένη μόνο η τιμή της συστολικής αρτηριακής πίεσης, ονομάζεται μεμονωμένη συστολική υπέρταση. Η μεμονωμένη συστολική υπέρταση παρατηρείται πιο συχνά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και θεραπεύεται όπως και τα άλλα είδη υπέρτασης.

 1. ΜΕΤΡΗΘΗΚΑ ΤΥΧΑΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΠΙΕΣΗ. ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟΣ;

Όχι κατ’ ανάγκην! Η μέτρηση της πίεσης, για να μπορεί να αξιολογηθεί, πρέπει να γίνεται υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Έτσι δεν θα τεθεί η διάγνωση της υπέρτασης με μία μόνο μέτρηση που έγινε σε συνθήκες π.χ. έντονου στρες, μέσα στις χαοτικές συχνά συνθήκες ενός νοσοκομείου, αμέσως μετά από άνοδο σκάλας ή μετά από κατανάλωση καφέ! Όμως, δεν επιτρέπεται ούτε και εφησυχασμός. Η πίεση θα πρέπει να μετρηθεί σωστά αρκετές φορές, σύμφωνα με τις υποδείξεις του θεράποντος ιατρού. Ο έλεγχος θα πρέπει να επαναλαμβάνεται και στο μέλλον, γιατί ένας άνθρωπος που έχει σήμερα φυσιολογική πίεση δε σημαίνει και ότι θα τη διατηρήσει δια βίου. Έτσι, π.χ., τα μη υπερτασικά άτομα που παρουσιάζουν αυξημένη πίεση όταν βρεθούν σε κάποιο ιατρείο (φαινόμενο «λευκής μπλούζας») είναι πιθανόν να έχουν κάποια προδιάθεση για να αναπτύξουν υπέρταση στο μέλλον.

 1. ΕΚΑΝΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΟΣ/Η. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ;

Είναι αναγκαίο να υπάρξει ιατρική εκτίμηση, ώστε αφενός να τεκμηριωθεί ή να απορριφθεί η διάγνωση της υπέρτασης, και αφετέρου, αν όντως υπάρχει πρόβλημα, να ξεκινήσει η σωστή αντιμετώπισή του. Καλό είναι να μην καθυστερεί η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής, διότι μπορεί ήδη να υπάρχουν κάποιες ασυμπτωματικές επιπλοκές οργάνων, που με έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση να αναστραφούν ή τουλάχιστον να μην επιδεινωθούν περαιτέρω

Χρειάζεται συνδυασμός τροποποίησης του τρόπου ζωής με σωστή διατροφή, άσκηση, απώλεια βάρους και λήψη της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, κάτω από την επίβλεψη του θεράποντος ιατρού

 

Ιατρικά Θέματα   10 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΜΥΘΟΣ 1: ο διαβήτης δεν είναι σοβαρή νόσος Στην πραγματικότητα ο διαβήτης προκαλεί περισσότερους θανάτους ετησίως σε σύγκριση με το άθροισμα των θανάτων από καρκίνο του μαστού και AIDS. Τα 2/3 των διαβητικών πεθαίνουν από καρδιακό επεισόδιο ή εγκεφαλικό ΜΥΘΟΣ 2 : Οι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι αναπόφευκτα […]

Ιατρείο

No Comments

Ιατρείο

20140729_144037_PES_20140917 20140729_143219_PES_20140917 20140729_143204_PES_20140917 20140729_142946_PES_20140917 20140729_142933_PES_20140917 20140729_142931_PES_20140917 20140729_142915_PES_20140917 20140729_142554_PES_201409171 20140729_142538_PES_20140917

Ιατρείο

Βιογραφικό

No Comments

Σύντομο Βιογραφικό

christos-papastasinos

 

Ο ιατρός Χρήστος Παπαστασινός είναι:

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα, καταγόμενος από τη Βαρβάσαινα Πύργου Ηλείας.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1999.

Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου υπηρέτησε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τριπόλεως.

Κατά τη Στρατιωτική του Θητεία υπηρέτησε (στο Υγειονομικό του πεζικού) στο ΣΤΕΠ Ξάνθης , στο ΣΤΕΠ Πυροβολικού Θήβας, και στο Ρευματολογικό Τμήμα του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε στην Παθολογία, στην Πανεπιστημιακή Θεραπευτική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα.

Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη, στην αντιμετώπιση Διαβητικού Ποδιού, και στην Παχυσαρκία στην Α΄ Προπαιδευτική Πανεπιστημιακή Κλινική του Λαiκού Νοσοκομείου Αθηνών

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Αθηνών (με θέμα σχετικό με τα γονίδια του καρκίνου ωοθηκών)

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Κλινικής “Υπαπαντή Του Χριστού”

Διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στην περιοχή Ζωγράφου, όπου και διαμένει.

Σύντομο Βιογραφικό   Ο ιατρός Χρήστος Παπαστασινός είναι: μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.) μέλος της Εταιρείας Μελέτης παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας Γεννήθηκε στη Χαλκίδα, καταγόμενος από τη Βαρβάσαινα Πύργου Ηλείας. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών το 1999. Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας υπαίθρου υπηρέτησε στη Μονάδα […]

Επικοινωνία

No Comments

Επικοινωνία

 

ΠΑΠΑΣΤΑΣΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ

Τηλέφωνο: 2107752122
Κινητό: 6974113779
Fax: 2107752188
email: papastasinos@yahoo.com

Διεύθυνση
Γ. Ζωγράφου 6 – Ζωγράφου
Αθήνα
Τ.Κ.: 15772

Φόρμα Επικοινωνίας
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά

Επικοινωνία   ΠΑΠΑΣΤΑΣΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ – ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΟΣ Τηλέφωνο: 2107752122 Κινητό: 6974113779 Fax: 2107752188 email: papastasinos@yahoo.com Διεύθυνση Γ. Ζωγράφου 6 – Ζωγράφου Αθήνα Τ.Κ.: 15772

Αρχική

No Comments
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

 • Ρύθμιση και Παρακολούθηση Σακχαρώδη Διαβήτη
 • Αξιολόγηση Προδιαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου
 • Έλεγχος Παχυσαρκίας
 • Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου
 • Έλεγχος Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου (Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμία, κτλ)
 • Εκπαίδευση στην Ινσουλίνη
 • Εκτίμηση Διαβητικού Ποδιού
 • HOLTER 24ωρου Καταγραφή Αρτηριακής Πίεσης
 • Πιστοποίηση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης για Αναγραφή Φαρμάκων και Εξετάσεων
 • Σύμβαση με το Υπουργείο Μεταφορών για εξέταση για Δίπλωμα Οδήγησης

 

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ   Ρύθμιση και Παρακολούθηση Σακχαρώδη Διαβήτη Αξιολόγηση Προδιαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου Έλεγχος Παχυσαρκίας Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου Έλεγχος Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου (Υπέρταση, Δυσλιπιδαιμία, κτλ) Εκπαίδευση στην Ινσουλίνη Εκτίμηση Διαβητικού Ποδιού HOLTER 24ωρου Καταγραφή Αρτηριακής Πίεσης Πιστοποίηση στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συνταγογράφησης για Αναγραφή Φαρμάκων και Εξετάσεων Σύμβαση με το Υπουργείο Μεταφορών για εξέταση για Δίπλωμα Οδήγησης […]